Veel gestelde vragen

Heb je een vraag over Smileffect of twijfel je nog over de behandeling? Hier hebben we de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Als jouw vraag er niet tussen zit, kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Voorbereiden op de Smileffect behandeling

Nee, want misschien wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en hoe een Smileffect behandeling precies in zijn werk gaat voordat je in onze behandelstoel gaat zitten. Tijdens een eerste consult geven we je kosteloos en geheel vrijblijvend advies over alle aspecten die voor de Smileffect behandeling van belang zijn.

Een reinigingsbehandeling bij de tandarts is niet noodzakelijk maar kan het Smileffect wel versterken omdat bestaande tandplak en tandsteen het brighteningproces kunnen belemmeren. Bij veel tandsteen is wel eerst een behandeling bij een mondspecialist vereist.

Tijdens de Smileffect behandeling

Een Smileffect behandeling is een ontspannen ervaring. Relaxed achterover zitten in een comfy chair terwijl een zachte brightening gel in combinatie met LED-licht het werk doet.  Een veilige, snelle en comfortabele behandeling voor een natuurlijk wit effect.

Bij het brightening proces van Smileffect laten organische stoffen uit het tandglazuur hun kleur los. De speciale gel bevat een werkzame stof die geactiveerd wordt door LED-licht. Deze stof dringt door in het tandglazuur en veroorzaakt hier een reactie met de verkleuringen die in de loop der jaren door invloeden van buitenaf zijn ontstaan.

De gel werkt alleen op natuurlijke tanden; kronen, bruggen, implantaten, porseleinen vullingen en facings reageren niet op de behandeling. Wanneer deze reparaties in het voorste gedeelte van het gebit zitten zal een zichtbaar kleurverschil optreden. Bij reparaties achter in de mond zal dit veel minder opvallen.

Het kan voorkomen dat je tijdens en na de behandeling lichte tintelingen ervaart. Na de behandeling kunnen de tanden iets gevoeliger zijn dan normaal; deze gevoeligheid verdwijnt echter snel.

Na de Smileffect behandeling

Smileffect belooft een oplichting van 4-9 tinten in een sessie van 30 minuten, waarbij de originele tint van je gebit uiteindelijk bepaalt hoe wit je tanden kunnen worden. Afhankelijk van je eet- en drinkgewoonten en poetsgedrag houdt het effect 3 maanden aan.

Het eerste uur na de behandeling raden we aan om niet te eten of drinken (uitsluitend water). Daarna is het verstandig om 24 uur niet te roken en geen kleurstoffen te drinken/eten (koffie, thee, rode wijn, tomatensoep etc).

De kleur van je gebit is een genetisch vastgestelde kleur en dat verschilt van persoon tot persoon. Tijdens de Smileffect behandeling worden de verkleuringen die in de loop der tijd door invloeden van buitenaf in je tanden terecht zijn gekomen opgeschoond. Je begint als het ware weer met een schone lei na de behandeling.

Er wordt echter niets veranderd aan de structuur van je gebit waardoor je tanden niet sneller verkleuringen zullen opnemen dan voor de behandeling. Dit gebeurt in exact hetzelfde tempo als voorheen.

Je mag in principe je tanden zo vaak laten behandelen als je wilt. Toch adviseren wij om dit pas na 3 maanden te doen. De soft dental brightening behandeling van Smileffect is zacht en veilig omdat er niets blijvends aan de structuur van de tanden verandert, maar té vaak is (zoals met veel dingen) nooit goed.

Nee hoor, dit is een bijverschijnsel dat vlak na de behandeling bij meer mensen optreedt. No worries! Deze vlekjes trekken binnen 1 à 2 dagen vanzelf weg.

Overige vragen

Bijna alles wat je dagelijks eet en drinkt zorgt op den duur wel voor verkleuringen aan je tanden. Denk aan rode wijn, koffie, thee, cola, maar ook aan voeding en kruiden die veel kleurstoffen bevatten zoals tomatensaus, rode bietjes, kerrie etc. Roken leidt tot verkleuring maar ook antibioticakuren uit het verleden kunnen het gebit geler maken. Daarbij kunnen niet direct zichtbare beschadigingen door een klap of ongeluk ook donkere verkleuringen opleveren.

We raden de behandeling af voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, mensen die allergisch zijn voor de ingrediënten, mensen met tand- en tandvleesproblemen, of hele gevoelige tanden en mensen die een chemokuur ondergaan.

Bij veel tandsteen is eerst een behandeling bij een mondspecialist vereist omdat tandsteen het brighteningproces in de weg staat.

Ben je onder de 18 jaar? Dan kom je niet in aanmerking voor een Smileffect behandeling omdat je gebit nog niet is volgroeid. In de regel is er op deze jonge leeftijd overigens nog nauwelijks sprake van verkleuring aan het gebit. Wanneer je toch verkleuringen hebt, is het van belang dat er door een mondspecialist naar de oorzaak wordt gekeken. We verwijzen je in dat geval door naar je eigen tandarts.

De brightening gel werkt alleen op natuurlijke tanden; kronen, bruggen, implantaten, porseleinen vullingen en facings reageren niet op de behandeling. Gebitsreparaties die langer geleden zijn uitgevoerd kunnen in de loop van tijd witter uitvallen dan de rest van het gebit waardoor een Smileffect behandeling uitkomst kan bieden.

Zijn de reparaties recentelijk uitgevoerd, dan kan het zijn dat de natuurlijke tanden na een behandeling witter uitvallen dan de kunstmatige aanpassingen. Dit is een afweging die je zelf moet maken.